RUTA A L'ENTORN

Ruta pel cor de les Gavarres cassanenques

Una ruta llarga i exigent, que s’enfila fins al cor de les Gavarres. Ideal per fer en BTT.
Nivell de dificultat
Alta
DESCARREGA'T LA RUTA
Image

Per arribar-hi, la ruta passa primer per Can Vilallonga, on si aneu amb temps podreu descobrir el ric sistema hidràulic format per diversos canals i aqüeductes. Un cop al cor de les Gavarres, la ruta travessa boscos frondosos de suro, alzina, roure i pi, i ressegueix diverses rieres i torrents. Des del Coll de Llumeneres, que separa el Gironès del Baix Empordà, us dirigireu en direcció a Sant Cebrià de Lledó per després baixar, entre matollars de bruc i arboç, fins a Can Cantallops, un mas avui abandonat que ofereix unes vistes impressionants de tota la plana de la Selva i les muntanyes que l’envolten.

Més avall, al damunt d’un turó que domina aquesta plana, podrem visitar les restes del poblat ibèric de Puig del Castell. Aquest poblat, excavat als anys 60 del segle XX i un altre cop els anys 2001 i 2010, és un dels testimonis de poblament més antics del poble.

Finalment, tornarem pel veïnat de la Verneda i passarem per la resclosa de la Capçana o de la Verneda, on podreu descansar un moment a la fresca abans de tornar cap al poble i prendre alguna cosa als bars que hi ha al voltant de l’estació. Una ruta dura però que satisfarà els més atrevits, ideal per fer en btt.

 

Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits