Nit dels Músics

CASSÀ TOT L'ANY

Nit dels Músics

Monumental cobla de més de cinquanta persones que tenen en comú ser de Cassà. Només toquen sardanes de músics relacionats amb Cassà, tant si han nascut al municipi com si hi han viscut.
Activitats relacionades
Càntut
CÀNTUT. Celebració que enllaça directament amb la tradició musical de la vila.
Solfejant
SOLFEJANT. Música a la fresca, espectacles i concerts de grups musicals locals i internacionals.
Image
Es tracta d’un acte d’homenatge als músics cassanencs. Consisteix a formar una monumental cobla de més de cinquanta persones que tenen en comú ser de Cassà. Aquests músics es reuneixen un cop a l’any de forma desinteressada i espontània. A la Nit dels Músics, només toquen sardanes de músics relacionats amb Cassà, tant si han nascut al municipi com si hi han viscut.

Hi ha una peça musical que es repeteix cada any, El Sereno, del compositor Josep Coll i Ligora. Amb aquesta peça es tanca l'audició i s’ha convertit en un autèntic himne pels músics cassanencs. En el marc de la Nit dels Músics, s’han estrenat setze sardanes dedicades exclusivament a aquest esdeveniment, que ha acabat requerint la figura d'un director, ja que a causa de la llargada de la cobla els músics d'un costat no senten els de l'altre.

Aquest esdeveniment té lloc el divendres de la Festa Major i tradicionalment es fa a la plaça de la Coma, el cor de Cassà.
Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits