RUTA A L'ENTORN

Ruta pels plans de Matamala

Els plans de Matamala se situen a la falda de les Gavarres, en un paisatge format per un mosaic de bosc de pins i alzines i camps de conreu.
Nivell de dificultat
Mitjana
DESCARREGA'T LA RUTA
Image

El camí s’enfila lleugerament des del poble, passant per la plaça de la Coma, fins a les altures mitjanes del veïnat de Matamala. Des d’aquest paratge tranquil i rural podreu gaudir d’unes vistes impressionants de tota la plana, el Montseny, el Rocacorba i el Canigó.

De camí, podreu aprofitar per visitar el Parc Art, una exposició a l’aire lliure d’art contemporani situat a tocar de la ruta. Un cop a Matamala podeu desviar-vos uns quilòmetres fins a l’ermita de Sant Cristòfol del Bosc, un indret on podreu descansar a l’ombra de boscos de roures i alzines. Baixant un altre cop cap al poble, i abans de fer un merescut descans en algun dels bars del passeig Vilaret o de la plaça de la Coma, podreu visitar també la tomba del soldat desconegut, on hi havia enterrades les restes d’un soldat republicà de la guerra civil fins que van ser exhumades l’any 2017.

Una ruta que us sorprendrà per la bellesa del paisatge, especialment a la primavera.

Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits