VIES VERDES

Ruta del Pla Gironès Sud

Es tracta d’una via intermunicipal que engloba diverses tipologies de vies ciclistes.
Nivell de dificultat
Fàcil
DESCARREGA'T LA RUTA
Image

Els municipis que travessa es troben al sud de Girona, en un entorn conegut com el pla de la Selva, i és resseguit pel riu Onyar. A l’entorn de la ruta hi trobem també la riera Gotarra i la riera de Verneda, una zona envoltada del clàssic bosc mediterrani, amb pins i alzines. Es troba en un lloc de pas entre el mar i la muntanya —amb les Gavarres a l’est— que separa la comarca del Gironès de la del Baix Empordà.

Què són les Vies Verdes?

Les Vies Verdes són antigues vies ferroviàries que s’han reconvertit en itineraris cicloturistes i senderistes. Són espais accessibles i segurs, adaptats per fer a peu o en bicicleta, que permeten descobrir el territori de forma sostenible i lúdica. En concret, a les comarques de  Girona existeixen més de 150 km de vies verdes repartits en diferents rutes que enllacen els Pirineus amb la Costa Brava. Aquestes vies verdes es complementen amb la ruta Pirinexus. 

El poble de Cassà s’ha convertit en els darrers anys en un punt central d’aquesta xarxa de vies verdes gironines. En concret, pel municipi hi passen o hi tenen el seu inici fins a tres vies verdes, entre elles la Via Verda del Carrilet II.

Image
Image
© Cassà Destapa els Sentits